Even ‘gluren bij de buren’, het voormalige woonpaleis van Keizer Wilhelm, Huis Doorn.

Huis Doorn is niet alleen het prachtige décor van de KerstFair maar je mag het ook gratis bezoeken!

 

collectie-huis-doorn-925x400x1

 

Huis Doorn, oorspronkelijk een uit de veertiende eeuw daterende waterburcht welke aan het eind van de achttiende eeuw verbouwd is tot een elegante buitenplaats, dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II.

In 1919 koopt Wilhelm II Huis Doorn en laat het Huis aanpassen en van alle gemakken voorzien. Ook het park (35 hectare), aangelegd in de Engelse landschapsstijl, geniet zijn volle aandacht. Na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vlucht Wilhelm in 1920 naar het neutrale Nederland en gaat hij wonen op dit prachtige landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Hij omringt zich in Doorn met persoonlijke objecten afkomstig uit zijn keizerlijke paleizen in Berlijn en Potsdam zoals kunst, zilverwerk, meubilair en tapijten die eeuwen vorstelijke Duitse geschiedenis weerspiegelen. Dit decor van Europese allure maakt het de vorstelijke asielzoeker mogelijk om naar zijn stand te blijven leven.

Deze keizerlijke residentie in ballingschap is nu een museum. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijk wonen. Het Huis telt drie verdiepingen en 12 vertrekken die allemaal toegankelijk zijn. Meer informatie op www.huisdoorn.nl.

Rijksmuseum Huis Doorn is tijdens KerstFair Huis Doorn elke dag om 12.00 uur open en sluiten om 17.00 uur. Met je ticket voor de Fair kun je gratis Museum Huis Doorn bezoeken. Wil je Museum Huis Doorn bezoeken? Vraag dan bij de ticketcontrole entree een kaart met tijdslot voor een rondleiding. De eerste rondleiding start om 12.15 en de laatste om 15.45 uur.

Let op! Het Paviljoen is gesloten tijdens de KerstFair En tijdens KerstFair by Night vrijdag 4 en zaterdag 5 november is het Museum Huis Doorn gesloten! 

 

Brand
Brand
Brand
Brand

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2022 Estate Events