Even ‘gluren bij de buren’, het voormalige woonpaleis van Keizer Wilhelm, Huis Doorn

collectie-huis-doorn-925x400x1

Rijksmuseum Huis Doorn en het Paviljoen zijn tijdens KerstFair Huis Doorn elke dag om 12.00 uur open. Vrijdag 13 december ‘KerstFair By Night’ is museum Huis Doorn geopend en het Paviljoen gesloten.

Huis Doorn, oorspronkelijk een uit de veertiende eeuw daterende waterburcht welke aan het eind van de achttiende eeuw verbouwd is tot een elegante buitenplaats, dankt zijn bekendheid vooral aan de Duitse ex-keizer Wilhelm II.

In 1919 koopt Wilhelm II Huis Doorn en laat het Huis aanpassen en van alle gemakken voorzien. Ook het park (35 hectare), aangelegd in de Engelse landschapsstijl, geniet zijn volle aandacht. Na de Duitse nederlaag in de Eerste Wereldoorlog vlucht Wilhelm in 1920 naar het neutrale Nederland en gaat hij wonen op dit prachtige landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. Hij omringt zich in Doorn met persoonlijke objecten afkomstig uit zijn keizerlijke paleizen in Berlijn en Potsdam zoals kunst, zilverwerk, meubilair en tapijten die eeuwen vorstelijke Duitse geschiedenis weerspiegelen. Dit decor van Europese allure maakt het de vorstelijke asielzoeker mogelijk om naar zijn stand te blijven leven.

Deze keizerlijke residentie in ballingschap is nu een museum. De oorspronkelijke inrichting is nog helemaal intact en biedt de bezoeker een authentiek beeld van internationaal vorstelijk wonen. Het Huis telt drie verdiepingen en 12 vertrekken die allemaal toegankelijk zijn. Meer informatie op www.huisdoorn.nl.

Brand
Brand
Brand
Brand
Brand

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2021 Estate Events