Elke dag in ‘DE KEUKEN VAN DE KEIZER’

Elke dag inspirerende kookdemo’s met leuke ’tips & tricks’ door Chef Björn en Cuisultant Tamar. Butler Paul vertelt je alles over ‘hoe heurt ’t eigenlijk’ en laat zien hoe je een fles Champagne opent met een sabel. Wijnmaker Robert Berger vertelt over zijn ‘Bergers’ en Mooque van Atelier de Campagne vertelt over hoe je ‘anders kan kijken’…  Allemaal in ‘De Keuken van de Keizer’, gelegen op het Fair-terrein.

Anders dan Wijn

‘Anders dan Wijn’ is in Nederland beroemd en geroemd om zijn ‘Bergers’. ‘Bergers’ zijn geen wijnen maar worden wel op dezelfde manier vergist zoals wijnen. Robert maakt zijn ‘Bergers’ van écht van alles behalve… druiven. Denk aan bloemen, vruchten, boomsappen, wortels of gewassen. Met veel liefde en aandacht maakt Robert letterlijk met handen en voeten zijn ‘Bergers’. Van de beste producten uit de natuur en uiteraard zonder toevoegingen en zonder sulfiet. Met diezelfde liefde en aandacht vertelt hij in deze workshop alles over zijn ‘Bergers’.

Butler Paul

Paul Huizinga mag zich met recht ‘Professional Butler’ noemen. In 2013 sloot Paul met Merit ‘The International Butler Academy’ af! Naast zijn werkzaamheden als (hoofd)- butler voor o.a Corps Diplomatique en o.a.optredens voor TV  is Paul ook verbonden aan de The International Butler Academy en The International Guild of Professional Butlers. ButlerPaul gaat je alles vertellen over tafeletiquette en demonstreert het sabreren van een fles champagne met een sabel… En of je Paul moet aanspreken met meneer, butler, Paul of sir dat moet je ook maar even aan hem vragen.

Mooque, Atelier de Campagne

Mooque, afkorting voor Monique, geeft je een inkijkje in háár keuken: haar atelier. Mooque is een veelzijdig kunstenaar en staat bekend om haar portretten van dier en mens, die uitmunten door hun grote uitdrukkingsvermogen en vrijmoedig kleurgebruik. Portretten met een ‘Whooow factor’!

Mooque vindt het heerlijk haar passie en ervaring te delen. Zij doet dat o.a. als schildercoach. In haar eigen atelier of in de Dordogne op een schildervakantie bij Clos de la Comtesse. In de Keuken van de Keizer vertelt zij over haar werkwijze en hoe je  ‘anders kan kijken’ naar …

Mooque:”ik vind het belangrijk dat mijn schilders plezier hebben in het ontdekken van het schilderproces en verrast worden door hun eigen kunnen!”

Sommelier Cora

Ontdek jouw ‘wijnstijl’

Kijk je ook wel eens naar de wijnkaart en duizelt het je voor de ogen? Dan is de workshop van sommelier Cora een ‘must’ voor jou! Na deze wijnworkshop weet je welke wijnen je lekker vindt en waarom. Sommelier Cora geeft je aan de hand van 8 verschillende wijnen een verhelderend inzicht in de wereld van de wijn. En met de handige tips van Cora maak je voortaan met vertrouwen je keuze uit die soms o zo uitgebreide wijnkaart of het ruime aanbod in de slijterij. Kortom laat je meenemen door Cora door de boeiende wereld van wijn en ontdek jouw ‘wijnstijl’!

Private Chef Bjørn

In De Keuken van de Keizer geeft Chef Bjørn dit jaar de workshop ‘Meet the Chef’. Private Chef Bjørn: “Heb je een vraag over eten in de breedste zin van het woord? Kom dan naar 1 van mijn workshops dan beantwoord ik deze graag. Daarnaast laat ik zien welke producten onmisbaar zijn in een goede keuken en met welke producten Chefs werken. En ik laat je zien hoe je plantaardig eten op een makkelijke  manier een onderdeel kan laten zijn van een gezond eetpatroon.Eten is een feestje. Eten is verbinden, beleven en ontdekken. Tot in De Keuken van de Keizer! 

Private Chef Bjørn staat voor echte smaken en de hoogste kwaliteit. Eten en alles daarom heen is zijn passie. Bjørn werkt uitsluitend met verse, pure en huisgemaakte producten uit het seizoen en waar mogelijk lokaal en biologisch. Zijn gasten verrassen en verwennen met eten vindt Bjørn het mooiste wat er is

Cuisultant Tamar Kersemaekers

Tamar heeft een grote liefde en passie voor gastvrijheid, gastronomie en gezelligheid en wil dat graag delen met zoveel mogelijk mensen, gasten, bezoekers, collega’s en vakgenoten. Tamar: “Geïnspireerd door mijn favoriete keukengereedschappen: het mes, de garde en de sommelier ben ik de ‘Cuisultant’. Altijd scherp(mes), kloppend(garde) en verdraaid (sommelier) goed!

 

Brand
Brand
Brand

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2022 Estate Events