HIGHLIGHTS

Vakmensen en hun producten met een verhaal. Van handmade & hedendaags tot duurzaam & doordacht.

In de stand van het ‘Art & Craft X-mas’, een samenwerking van verschillende kunstenaars en vakmensen, zijn afwisselend demonstraties te zien van o.a. een edelsmid, keramiste, papieren ‘wearable art’, tassenmaakster en tekenaar. Wat deze kunstenaars en vakmensen met elkaar delen is de liefde en passie voor vakmanschap en de kunst. Uiteraard zijn hun producten ook te koop, werken zij ook in opdracht of geven workshops in hun ateliers. In de stand van ‘Craft Creations’ vind je prachtige met de hand beschilderde meubels. Kunstenares Selina brengt kleurloze oude woonobjecten weer tot leven met verfijnde kleurrijke en klassieke beschilderingen. Mandenvlechters Hedy & Sven laten zie hoe je op traditionele wijze vlecht met wilgentenen en hoe je hier een hedendaagse invulling aan kan geven. Maar ook bijzondere kaarsen van ‘Handmade Candles’, of verfijnde meubels van de hand van meubelmaker Coert Bos van ‘Massief Hout Design’…

Tip! Neem even de tijd om het verhaal achter het product te horen.

Note: Vrijdagavond ‘KerstFair By Night’ is Huis Doorn en het Paviljoen vanaf 17.00 uur gesloten!

Word
standhouder!
>


 Doen op KerstFair Huis Doorn

Schuif aan bij een ‘live cooking’ sessie van onze culinaire toppers in de ‘Keuken van de Keizer’. Maak een ritje in de arrenslee van Kerstman, geniet met een glaasje Glühwein in de hand van live gezongen Christmas Carols of de shows van het Fries Paarden showteam ‘De Dunsjede Hynders’. Verbaas je over het rijke leven van Wilhelm op Huis Doorn waar prachtige zilveren tafelstukken, handbeschilderd servies en verguld kristal de eettafel van de Keizer sieren. Maak een praatje met Butler Paul die je alles vertelt over sabreren en ‘tafel etiquette’ zodat je thuis ook vorstelijk kan dineren. Of bezoek in het Paviljoen de expositie ‘Fokker!’.

Specialisten, Smaakmakers & Trendsetters

Met trots presenteert de KerstFair haar specialisten, smaakmakers, trendsetters. Vakmensen die je graag vertellen over hun passie en liefde voor het vak.  Bijzondere en inspirerende verhalen waar je echt even de tijd voor moet nemen…

Bekijk de deelnemerslijst

Standhouders op Facebook 

‘Hoe heurt het eigenlijk?’

Laat je door een heuse butler tafel etiquette uitleggen zodat je ook thuis vorstelijk kan dineren. Butler Paul laat je ook zien hoe je een fles Champagne opent met een sabel… Alle dagen in de ‘Keuken van de Keizer’ op het fair -terrein.

 

De Oranjerie

In de voormalige oranjerie van Huis Doorn, waar vroeger de kuipplanten ‘overwinterden’, is nu restaurant ‘De Oranjerie’ gevestigd.

Foto spiritofwinter

Sabreer demonstratie Butler Paul

Lees meer

“I’m dreaming of a white christmas. Just like the ones I used to know. Where the treetops glisten and the children listen to hear sleigh bells in the snow…”

Irving Berlin 1942

Ook zin in een uitje waar je blij van wordt? Boek tickets online met korting!

Koop tickets

Brand
Brand
Brand
Brand
Brand

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

©2021 Estate Events